You'll find an english version of the recipe on the following page (link below)
Apfel-Küchlein ohne Ei
für ungefähr 5 MuffinsZutaten:
- 1 Bio-Zitrone
- 2 kleine Äpfel, säuerlich (z.B. Braeburn)
- 50g Öl
- 10g Vanillezucker
- 30g Zucker
- 1 Banane, zerdrückt
- 1 Prise Salz
- 50g Vollkornmehl
- 25g Buchweizenmehl
- 1/2 TL Backpulver
- 4 EL Apfelsaft
- 1 TL Vanilleextrakt
Zubereitung:
Äpfel schälen und in dünne Spalten schneiden. Mit dem Saft einer halben Zitrone beträufeln und ca. 15 Minuten zugedeckt darin ziehen lassen.
Öl und Zucker verrühren, Bananenmus und Salz zufügen und mischen. Die Schale der zweiten Zitronenhälfte abreiben und zusammen mit dem Saft zur Masse geben. Mehl und Backpulver mischen und zusammen mit Apfelsaft und Vanilleextrakt unter die Masse rühren. Den Teig in die vorbereiteten Förmchen füllen und die vorbereiteten Apfelscheiben darauf verteilen und leicht in den Teig drücken.
Die Küchlein bei 180°C circa 30 - 35 Minuten backen. Vor dem Servieren mit Puderzucker bestäuben.
Recipe in english
Small apple cakes without eggs
yields approx. 5 muffins ingredients:
- 1 organic lemon
- 2 small apples (e.g. Braeburn)
- 50g oil
- 10g vanilla sugar
- 30g sugar
- 1 banana, mashed
- 1 pinch of salt
- 50g whole wheat flour
- 25g buckwheat flour
- 1/2 tsp baking powder
- 4 tbs apple juice
- 1 tsp vanilla extract
directions:
Peel the apples and cut them into thin slices. Mix with the juice of half a lemon and set aside for about 15 minutes.
Mix oil and sugar, add the mashed banana and salt. Grate the zest and press out the juice of the second half of the lemon and add to the mixture. Combine flour and baking poweder and add together with apple juice and vanilla extract. Mix it. Fill the mixture into the prepared baking cups and distribute the apple slices over the the small cakes.
Bake the cakes at 180°C for about 30 to 35 minutes. Dust with icing sugar before serving.
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